Produkty dla wosk twardego cukru (2)

Rury z trzciny cukrowej

Rury z trzciny cukrowej

Produkcja ekologicznego polietylenu, którego używamy, wiąże się z redukcją dwutlenku węgla w atmosferze – produkcja każdego kilograma tego materiału oznacza pochłanianie 3,09 kilograma CO2 z powietrza. Dodatkowo, aż 80% energii potrzebnej do produkcji ekologicznych tubek pochodzi z odnawialnych źródeł energii! Korzystając z tubek z trzciny cukrowej, wnosimy realny wkład w redukcję efektu cieplarnianego i ochronę przyrody!
Sacharoza (Cukier Biały)

Sacharoza (Cukier Biały)

Sacharoza, znana również jako cukier biały lub cukier stołowy, jest pozyskiwana z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Jest to disacharyd, który należy do prostych węglowodanów. Produkt występuje w postaci białych, jednorodnych, sypkich kryształów bez grudek czy bryłek i ma charakterystyczny słodki zapach oraz smak cukru. Sacharoza jest łatwo rozpuszczalna w wodzie i może szybko krystalizować na nowo. Produkt oferowany przez Foodcom pochodzi z roślin, które nie były genetycznie modyfikowane.